Si t’encanta mirar el cel, aquesta experiència és per a tu.

Bateig astronòmic a Albanyà

Mira el cel i gaudeix de la llum de les estrelles

Els batejos astronòmics nocturns són una experiència única. Gaudireu  d’un recorregut audiovisual pel firmament adaptat a les circumstàncies meteorològiques del moment i, a l’època de l’any en què ens trobem perquè l’experiència sigui molt enriquidora.

Asseguts en una grada calefactada a l’aire lliure que té un gran aforament, gaudireu d’un viatge sensorial a través de l’espai i el temps amb la música de Pep Sala, especialment composta per a l’ocasió. L’objectiu és conèixer els secrets d’aquest cel tan pur –l’únic International Dark Sky Park de l’Estat espanyol–, en diferents èpoques de l’any.

L’experiència combinarà la projecció d’imatges en directe captades pel telescopi de l’observatori amb contingut audiovisual sobre astronomia. En acabar la sessió, qui ho desitgi podrà participar en una fotografia de grup amb l’observatori i el cel d’Albanyà de fons.

L’horari de les sessions varia en funció de l’època de l’any, ja que comencen tan bon punt és fosc.

Un munt de cels diferents

  • El cel d’hivern: sota els cels freds de l’hivern Orió brilla amb tot el seu esplendor, una constel·lació que ens amaga secrets i misteris meravellosos per descobrir. El cel a l’hivern és especialment fosc i estable, ideal per fer observacions sense que la turbulència de l’atmosfera ens destorbi.
  • El cel de primavera: la primavera és sempre un extraordinari festival astronòmic. Els cels de primavera s’omplen de galàxies i d’objectes d’espai profund magnífics.
  • El cel d’estiu: l’estiu és l’època dels estels, tres d’ells ens marquen el famós triangle d’estiu des del qual distingim la nostra Via Làctia, la casa de 100.000 milions d’estrelles i infinitat de nebuloses.
  • El cel de tardor: la tardor és sempre una època agradable per veure els estels, especialment pels més petits. La Via Làctia i molts dels objectes d’estiu són encara visibles a les tardes, i les espectaculars galàxies del triangle i d’Andròmeda brillaran amb tota la seva magnificència damunt els nostres caps.

Demana més informació

Contacte