Camina entre volcans

Descobreix la increïble Zona Volcànica de la Garrotxa

Un paratge únic a Catalunya

La Zona Volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. T’atreveixes a descobrir de ben a prop la seva quarantena de cons volcànics i les seves més de 20 colades de lava?

Et proposem fer una visita guiada única al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on podràs realitzar una activitat de senderisme visitant el volcà Croscat i la fageda d’en Jordà, combinada amb un taller de cuina ideal per gaudir amb l’exquisida gastronomia de la comarca.

Endinsa’t al Croscat

Et proposem una experiència inoblidable: entrar dins d’un volcà. Començaràs el dia visitant el volcà Croscat, un dels més joves de la península, que encara avui en dia ens permet veure com és un volcà per dins.

La zona de grederes del volcà del Croscat va ser restaurada l’any 1995, a fi d’ordenar l’àrea degradada, minimitzar l’impacte paisatgístic, evitar l’erosió i ordenar l’accés del públic amb un objectiu pedagògic. Sens dubte, és una visita ineludible.

La fageda d’en Jordà i un taller de cuina

Després de visitar el Croscat, et dirigiràs a la fageda d’en Jordà, un bosc de faigs enmig d’un paisatge idíl·lic i bucòlic. La famosa fageda d’en Jordà és un bosc de faigs realment excepcional: creix en un terreny planer, a baixa altitud (550 m).

Concretament, s’assenta damunt la colada de lava que va emetre el volcà del Croscat, la qual ofereix un relleu accidentat, amb abundants prominències, que poden assolir més de 20 m d’alçària.

A la tarda podràs fer un taller de cuina amb productes locals de temporada i degustar els plats que hagis cuinat. Et recomanem aprofitar l’activitat i passar la nit allotjant-te en una casa de turisme rural o en un dels hotels amb encant de la zona.

Una experiència apta per a famílies

Per realitzar aquesta experiència, has de tenir en compte que:

  • La ruta és de 10Km, amb 130 m de desnivell positiu.
  • La durada aproximada de la visita guiada és de 4 hores, amb 2 hores més de taller.
  • La dificultat és fàcil i és apta per fer en família, amb menors a partir de 7 anys.
  • Cal portar prou beguda per passar la jornada amb comoditat.
  • Hi ha la possibilitat de modificar la ruta per fer-la accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
  • En el cas de l’activitat de taller de cuina, cal indicar si es tenen al·lèrgies o intoleràncies.  Indicar al·lèrgies i intoleràncies

Contacte